CUMHURİYET Mİ?




Türkiye! Şu aziz vatan! Şu "Sıksan toprağı fışkıracak" şehit kanlarıyla sulanmış memleket! Şimdi cumhuriyetle mi yönetiliyor?

Hani basın özgürlüğü?
Ki özgürlüğe inanmış olanları ya hapiste, ya kaçmış kendi memleketinden!

Hani kadın erkek eşitliğin?
Çocuğunun gözleri önünde, "Ölmek istemiyorum" diyen kadının gözyaşları da, kanı da yerde kalmadı mı? Hani adalet?

Hani çocuk hakları, ÇOCUK! Kaç tanesi daha tacize ve tecavüze uğramalı ki açılsın gözler?

Hani eğitim sistemin nerede? Dünya yeni teknolojilere ayak uyduran eğitim modellerini denerken, sen hala ezberdesin? Dünya çoktan bırakmış test tekniği denen mallaştıran yöntemi, sen hala hatim indirmedesin!

Hani tam bağımsızlığı bu ülkenin! Ki bir meczubun iki dudağı arasında kurlar! "Batırırım hee!" deyip dudağını uçuklatıyor yurdumun!

Hani ekonomik gücün? Hani nerede, ta o ilk gün kurulan fabrikaların? Değil mi? Satıp savdık ne var ne yoksa? Bırak uçak fabrikasını, kağıt fabrikan bile yok artık senin! Şeker fabrikalarını, demirini, çeliğini çomağını çıkardın elden! Ne üretiyorsun? Nereden kazanacaksın? Ne yiyeceksin a be gözüm? Beton yenmez!

Hani dünyadaki saygınlığın? Ki herkes düşman olmuş bize deniyor. Yok öyle bir dünya. Elbet herkes düşman olacak, elbet açığını arayacaklar her an. Ancak sen dışarıya karşı bilge bir diplomatik tavır sergiler, içeride adaleti ve özgürlüğü tesis edersen mümkündür barışçıl duruş.

Aklıma gelmişken...
Çok mu zor len pkk veya ypg denen unsurları bitirmek? Her şeyin ucunda insanın karnını doyurması yatıyorsa, iş ve meslek sahibi yapmana bakmaz mı? Bu kadar basit değil mi, insanları dağa gitmekten kurtarmak? Ya da benim aklım mı ermiyor acep?

Hani tarikatlar memleketi olmayacaktı bu topraklar? Hani cehaletin elinde kışlamayacaktı çocuklar? Hani üfürükçünün, üçkağıtçının yeri değildi burası?
Hey!
Aç kulaklarını!
Bakanlıkları ele geçirdiklerini itiraf ediyor yobazlar! Birinden kurtulsan diğerine yakalanıyorsun? Merdiven altlarında yıkıyorlar minicik çocukların beyinlerini.
Hani nerede Laik Cumhuriyet?!
Hani Cumhuriyetimin altın faziletleri?...
Yok değil mi?
Yok...

Dur!
Kapılma ümitsizliğe!
Sen varsın! Ben varım! Biz varız! Cumhuriyete olan inancımız var! Elbet depremler olacak, elbet sarsıntılar geçirecek bu güzel vatan, bu güzel cumhuriyet, bu aşık olduğumuz hürriyet!

Yine, yeniden kolları sıvayacak, yine yeniden üretecek, güçlenecek ve tam bağımsızlığa giden o yolda, alnı açık, başı dik yürüyeceğiz!...

Bu inançla 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!



Not: Resim Sözcü sitesinden alınmıştır.

Yorumlar